Връщане и замяна

Отказ от направена поръчка. Рекламация.

1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 дни от получаване на стоката. Връщането става по куриер, като разходите по връщане на стоката се поемат от Потребителя.

Условия за рекламация:

1.1 Уведомете екипа на krasiva-sega.com, като позвъните на тел: 0888 166 010  или чрез контактаната форма на сайта.

1.2 Артикулът трябва да бъде върнат в търговски вид и в същото състояние, в което е получен – да не е носен, да бъде в оригиналната си опаковка с всички етикети и инструкции за употреба.

1.3 Оригиналният Касов бон  от ЕКОНТ – Товарителницата „Пощенски Паричен Превод“ и всички придружаващи артикулът документи трябва да бъдат приложени към пратката за замяна или връщане.

Екипът на електронния магазин krasiva-sega.com има правото да откаже рекламация, в случай, че е установена употреба или механично увреждане на заявения за рекламация продукт. Моля, следвайте описаните по-горе стъпки за да върнете или замените успешно желания продукт.

При замяна на продукт за друг размер или друг артикул, моля изпратете продукта като следвате внимателно стъпките по-горе. Разходите за връщане на продукта са за сметка на клиента. При замяна на продукта с друг размер не е необходимо да изпращате оригиналната опаковка, етикетите и инструкциите за употрба.В моментът, в който получим артикулът, нашият екип ще ви изпрати желаният нов артикул. В случай, че желания размер не е наличен, ще уточним сроковете за извършване на замяната, чрез телефонен разговор или посочения мейл.

При връщане на закупен продукт, ние ще възстановим сумата по Банков път в срок от 10 дни след получаване на артикулът. Сумата ще бъде възвърната след като се уверим, че състоянието на върнатият продукт отговаря на условията, описани по-горе и Касовият бон – Товарителница „Пощенски Паричен Превод“  е приложен към пратката.

Моля, внимавайте за правилното изписване на вашият телефонен номер и мейл за кореспонденция!

2. При плащане с „Пощенски Паричен Превод“, Доставчикът изпраща стоките с опция „преглед”, което означава, че Потребителят има възможност да прегледа и да върне стоката още преди нейното заплащне. В този случай Потребителят заплаща единствено разходите за обратната доставка.

3. Правото си на отказ Потребителят упражнява като в срока по т.1. изпрати недвусмислено писмено изявление до Доставчика, че желае да се откаже от направената поръчка. Това изявление може да бъде изпратено на Доставчика на посочения на уебсайта адрес на електронна поща или на адреса на Доставчика. В тези случаи Доставчикът изпраща потвърждение до Потребителя за получаване уведомлението му за упражняване на право на отказ.

4. При отказ по смисъла на настоящия раздел, Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет.

5. При отказ, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява платената сума за върнатата стока в срок от 14 (четиринадесет) дни, считано от деня следващ получаването от Доставчика на върната стока. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Доставчикът си запазва правото да избере начина за възстановяване на платените суми. Преимуществено Доставчикът ще използва за възстановяване методът, използван от Потребителя за плащане.  Например ако Потребителят е платил с „Пощенски Паричен Превод“, сумата ще му бъде възстановена чрез „Пощенски Паричен Превод“. По аналогичен начин ще се процедира, в случаите когато Потребителят е заплатил чрез Pay Pal, съответно по банков път. Доставчикът си запазва правото в случай на технически проблем или поради друга причина, да избере друг начин за възстановяване на сумата, но само след като е получил съгласие и необходимата информация от Потребителя, за да направи това.

6. Доставчикът не носи отговорност за повредена или деформирана опаковка на стоката. Рекламация може да се прави, когато са налице:

  • производствени дефекти на стоката;
  • констатирани липси на части от стоката;
  • изпратена е грешна стока, различна от поръчаната;
  • повреда на стоката при транспортирането.

7. Рекламацията може да се предяви пред Доставчика на посочения в интернет страницата krasiva-sega.com адрес на електронна поща на Доставчика, като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в 14 – дневен срок, считано от датата на получаването й.

8. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Потребителят доплаща, ако другият артикул (с който ще бъде заменена върната стока) е по-скъп или на Потребителя се възстановява разликата между заменения и новия артикул, ако цената на новия артикул е по-ниска от платената от Потребителя цена.

9. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

Запазен добър търговски вид (стоката не е надраскана, носена, увредена по какъвто и да било начин, включително третирана с вода, парфюми и други).

Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

Запазена оригинална опаковка и етикет.

10. Не подлежи на връщане, съответно Потребителят няма право да се откаже от стоката в случаите, когато същата е изработена по поръчка на Потребителя или е съобразена с неговите индивидуални изисквания.

11.Връщането на стока, поради отказ от направената поръчка, или при рекламация, може да се направи по начина и на адресa посочени върху стоковата разписка (товарителницата), с която Потребителят е получил поръчката.

12. Доставчикът не осигурява гаранция на стоката в случаите, когато е налице механична повреда на стоката.